Zoals de meeste van jullie wel weten sta ik graag in de keuken
ben dol op koken,bakken en braden
en lekker eten☺
kan met veel plezier door kookboeken bladeren
maar kom ook heel veel blogs tegen met de heerlijkste
gerechten,recepten en foto's die het water in mijn mond doen lopen
Zo trok gisteren een foto mijn aandacht
van een hartige cake met de naam
Strapatsada
de ingrediënten zoals o.a. eieren,tomaten,feta kaas en kruiden etc.
stonden mij wel aan
op zaterdagavond mag ik van tijd tot tijd graag
een Griekse Kagianas/Strapatsada maken van bovengenoemde ingrediënten
Nou weet ik niet of het van het woord strapatsen
afgeleid is wat uitspatting,buitensporigheden betekent
want mijn eenvoudig te bereiden zaterdagavond maaltijd is verre van dat
maar gewoon op de manier waarop mijn moeder en oma het ook al maakten
maar wel lekker
Het valt mij altijd weer op dat de Griekse Yiayiá(oma)
die aan het fornuis staan in de keuken van de meeste taverna's
waar wij eten tijdens vakanties
ook goed kunnen koken
het is heel normaal dat je een kijkje in de keuken mag nemen
waar zij de deksels van de potten en pannen optilt
en jij aanwijst wat je wil eten.
en vanmiddag stond ik in de keuken en bakten
een Strapatsada cake
zoals ik tegen kwam op het mooie blog
waar je ook het recept kunt vinden
ach.....je zou toch zo even dat ritsje dicht willen trekken
aan de inhoud van de draagtasjes te zien staat er vandaag vis op het menu
de meeste Griekse oma's kunnen niet alleen goed koken maar ook handwerken
en deze verse courgette soep met gerookte kipfilet
á la oma Ger
smaakte voortreffelijk bij de hartige cake
Fijne (blog)week
en liefs,Ger