En wanneer je dan langs die prachtige kustweg rijdt wil je ook wel eens dichter bij de zee komen en neemt de afslag Ravdoucha
en dan kom je bij deze borden....
tja, gaan we rechts of links
de gele papaver zoekt het licht onder de boot door
geraniums als heggen zo hoog
niet verkeerd gekozen die pijl naar rechts
nu we toch hier zijn die linkse ook nog maar doen...
wat staan ze daar fraai de Tamarisken en op de juiste plek....
in kustgebieden goed bestand tegen wind waarin zout wordt meegevoerd, en groeit op brakke, zilte grond, ook kunnen de bomen tegen grote droogte op voorwaarde, dat aan zijn voet voldoende vocht uit de bodem is te halen
het wordt tijd om een hapje te gaan eten
komt goed uit want ik zie een leuke taverna met terras...ook het enige....
zo'n mooi plekje aan de baai
en we zijn weer de enige gasten op dat moment
en dat bleef zo, de uren dat we daar waren.....
..........of we op een onbewoond eiland zitten......
eerst maar eens een Griekse ijskoffie bestellen:
Frappé Metrio me Gala
met 1 theelepel suiker en met melk erbij
○○
Frappé Metrios
met 1 theelepel suiker
○○
komt goed uit want ik zie een leuke taverna met terras...ook het enige....
zo'n mooi plekje aan de baai
en we zijn weer de enige gasten op dat moment
en dat bleef zo, de uren dat we daar waren.....
..........of we op een onbewoond eiland zitten......
eerst maar eens een Griekse ijskoffie bestellen:
Frappé Metrio me Gala
met 1 theelepel suiker en met melk erbij
○○
Frappé Metrios
met 1 theelepel suiker
○○
Frappé Glykos
met twee theelepels suiker
○○
en dan krijg je daar zomaar 4 stukken koek bij van de vriendelijke gastvrouw
eens even vragen wat ze op het moment voor ons in de keuken heeft...
en
we laten ons verrassen
Dakos een typisch Kretenzer middag gerechtje van paximadia (driedubbel gebakken brood,
tomaten pulp, zachte geitenkaas myzithra)
knoflook
een flinke snuif oregano
olijfolie
wat zeezout
versgemalen peper
eens even vragen wat ze op het moment voor ons in de keuken heeft...
en
we laten ons verrassen
Dakos een typisch Kretenzer middag gerechtje van paximadia (driedubbel gebakken brood,
tomaten pulp, zachte geitenkaas myzithra)
knoflook
een flinke snuif oregano
olijfolie
wat zeezout
versgemalen peper
Griekse salade
nou dat zal wel smaken voor de lekkere trek....
en of dat niet genoeg is komt de eigenaresse
ook nog met een schaal warme fried zucchini met tzatziki aangedragen....
een gastvrije gewoonte op Kreta is dat je na elke maaltijd een nagerechtje van het huis aangeboden krijgt in de vorm van fruit of gebak
dit keer was het yaourte met zoete kweeperen compote
en het flesje ''local water'' Tsikoudia (raki)
Proost !!! (of op zijn Grieks: "Jamas" of "Γειά μας")....op het goede leven
we zullen eens even de benen strekken en de trapjes afdalen om de kijken wat er om het hoekje bij de rosten te zien is
even met de steentjes spelen.....
niet een steentje is hetzelfde...
dit hartmodel licht ik er even uit
ik leg het hartje zolang in een begroeide rotsopening met de aangespoelde sepia
wat ziet de opbouw van zo'n stukje stronk er interessant uit nadat het zoute water er vrij spel mee gehad heeft
en zo kan ik uren struinen en zoeken op zo'n strandje
zou me eigenlijk ook eens de tijd moeten gunnen om wat te liggen en te zonnebaden....
had hier makkelijk streeploos kunnen bruinen...
op dit beschutte strandje tussen de rotsen...
het was uren voor ons alleen.....
♥♥♥
wanneer we allang weer in de auto zitten....
kom ik erachter dat ''mijn'' hartsteentje nog in de rots ligt,vergeten....
zie je het liggen....?
ach.....misschien komt er iemand van jullie na mij in dit baaitje die steentjes verzameld...
dan ligt het klaar.......
dat het ♥veel geluk mag brengen op het prachtige eiland Kreta♥
heb ik je interesse gewekt....
Fijne zondag voor jullie allemaal
ik ga nog even naar buiten de zon in...
Liefs,Ger